Plastisch chirurg Xander Jacobs

Voor Xander Jacobs is het een voorrecht om werkzaam te zijn als plastisch chirurg en handchirurg.

 

“Waarom ik met zoveel toewijding en plezier mijn vak uitoefen? Plastische chirurgie is creatief en fijnzinnig, en moet op elke patiënt zorgvuldig afgestemd worden. Niemand is hetzelfde, elke behandeling vergt een eigen aanpak”.

 

Hij neemt daarom graag de tijd voor zijn patiënten om hen zo goed mogelijk bij te staan en samen met hen tot de juiste diagnose en behandeling te komen. Het doel dat hij hierbij voor ogen heeft is dat iemand zich beter voelt en weer optimaal kan functioneren.

 

“Ik vind het erg belangrijk om de patiënt open en volledig te informeren en om de voor- en nadelen van verschillende behandelopties in alle rust te bespreken.”

 

Hij werkt zeer zorgvuldig en secuur en streeft het beste resultaat na. Om hoogkwalitatieve zorg te garanderen, volgt hij de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet.

 

WAAR WERKZAAM

Xander Jacobs is werkzaam in het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist & Doorn. Hier werkt hij onder andere in het Hand- en Pols Centrum Diakonessenhuis.

 

AANDOENINGEN EN BEHANDELINGEN

Xander Jacobs voert de plastische chirurgie in de volle breedte van het vak uit, met als aandachtsgebieden de handchirurgie en de aangezichtschirurgie.

Naast plastisch chirurg is hij Europees gecertificeerd handchirurg. Voor de behandeling van aandoeningen zoals een triggerfinger, de ziekte van dupuytren, het carpaal tunnel syndroom en duimbasis artrose zijn patiënten bij hem in goede handen.

Behandelingen in het aangezicht kunnen zowel functioneel als esthetisch van aard zijn. Zo kunt u bij hem terecht voor de behandeling van onder andere huidkanker, hangende oogleden, flaporen, een borstverkleining of buikwandcorrectie.

Hier vindt u het volledige overzicht van aandoeningen en behandelingen.

 

Opleiding

Xander Jacobs studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens startte hij in 2009 zijn opleiding tot plastisch-, reconstructief- en handchirurg aan het VU Medisch Centrum en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, welke hij succesvol afrondde in 2014. Binnen zijn opleidingsperiode heeft hij in het Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan ervaring opgedaan binnen de reconstructieve (micro)- en esthetische chirurgie en in Italië heeft hij zich aan het Policlinico Di Modena verder toegelegd op de handchirurgie.

Na zijn opleiding tot plastisch chirurg heeft hij een super-specialisatie gedaan binnen de handchirurgie vanuit The Hand Clinic in Amsterdam, in samenwerking met het VU Medisch Centrum, Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2015 behaalde hij het Europese handexamen “European Board of Hand Surgery Examination”.

 

LIDMAATSCHAP

Xander Jacobs is lid van de volgende beroepsverenigingen:

·      de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)

·      de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH)

·      de FESSH (Federation of European Societies for Surgery of the Hand)

·      de ASSH (American Society for Surgery of the Hand)

·      de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

 

KENNISMAKEN

U bent van harte welkom voor een gesprek en advies. Indien u een afspraak wilt maken bij Xander Jacobs, dan kunt u dit doen via deze website.Maak een afspraak