Rectus diastase

Last van een uitpuilende buik? Vragen mensen je weleens of je zwanger bent? Rectus diastase is een veelvoorkomend maar onderschat probleem. Het gaat hier om een uitgerekte band tussen beide rechte buikspieren. Doordat je buikspieren ver uit elkaar staan, komen je darmen en organen naar voren. Hierdoor krijg je een bolle buik. 

 

Buikwandcorrectie na zwangerschap

Dit komt vaak voor na zwangerschap, en kan veel fysieke klachten geven zoals rugpijn. Diastase is normaal tijdens een zwangerschap, en is bedoeld om je buik ruimte te geven om te groeien. Maar vaak herstelt een te grote diastase niet goed genoeg, vooral na meerdere zwangerschappen. Via een buikwandcorrectie kun je deze uit elkaar staande spieren weer herstellen. 

 

Een buikwandcorrectie kan op vijf manieren plaatsvinden. Zo kunnen we kiezen voor een buikwandcorrectie zonder het verplaatsen van je navel, een volledige buikwandcorrectie, een fleur-de-lis buikwandcorrectie, een rondom-buikwandcorrectie of een liposuctie. Op basis van jouw persoonlijke situatie kijk ik welk soort buikwandcorrectie het meest geschikt is voor jou. 

 

Ingreep buikwandcorrectie

Een gemiddelde buikwandcorrectie duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie kan ik de diastase heel duidelijk zien en corrigeren. Ik hecht de binnenste randen van je buikspieren weer naar elkaar toe. Zo wordt je buik weer platter. Het litteken wordt aan de onderkant van je buik gemaakt, zodat het mooi verstopt zit achter je ondergoed.

 

Consult diastase

Interesse in een buikwandcorrectie? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een buikwandcorrectie inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

Een correctie van de rectus diastase + buikwandcorrectie voer ik uit in de Bergman Kliniek

Meer over de operatie ...