Hand

Bij de Bergman Kliniek kunt u bij ons team van ervaren handchirurgen en handtherapeuten terecht met al uw vragen en lichamelijke klachten aan uw hand of pols.

 

De hand en pols zijn unieke onderdelen van het menselijk lichaam. Het is een complex systeem van botten, gewrichten, ligamenten, pezen, spieren, zenuwen, bloedvaten en de huid. Voor een goede hand-pols functie werken al deze structuren nauw met elkaar samen. Bij een verwonding of aandoening aan de hand of pols worden we ons bewust van dit delicate samenspel en kunnen er pijnklachten en bewegingsbeperkingen ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van overbelasting, een ongeluk (botbreuk, pees- of zenuw doorsnijding, gewricht uit de kom), zenuwbeknellingen, reuma of andere ziektes. Het resultaat is een beperking in het dagelijks functioneren en dit heeft grote gevolgen voor ieder individu. Het stellen van de juiste diagnose en op tijd starten van een adequate behandeling is van belang om blijvende functiebeperkingen te voorkomen.

 

Er zijn vaak verschillende behandelmogelijkheden van een aandoening. Voordat er tot een chirurgische behandeling wordt overgaan, wordt eerst bekeken of een niet-chirurgische behandeling het probleem kan oplossen. Voorbeelden zijn injecties met een ontstekingsremmer, spalktherapie en/of handtherapie. De handchirurgen en handtherapeuten trekken hierbij gezamenlijk op en zullen met u de behandelmogelijkheden en het te volgen traject bespreken.