Buikwandcorrectie

Heeft u vragen over een buikwandcorrectie of overweegt u op termijn een ingreep? Als plastisch chirurg in de Bergman Kliniek voer ik zeer geregeld een buikwandcorrectie uit. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren.

 

Waarom een buikwandcorrectie?

De meeste mensen die bij mij komen voor een buikwandcorrectie hebben problemen door een slappe en overhangende buik. Ze hebben last van striae, smetklachten onder de huid, kunnen zich minder makkelijk bewegen. Verder afvallen of intensief sporten helpen meestal niet meer om de buik steviger en slanker te maken, en dit kan veel frustraties, schaamte of onzekerheid geven. De wens voor een buikwandcorrectie is dan begrijpelijk en kan zeker uitkomst bieden.

 

“Een buikwandcorrectie is een betrekkelijk eenvoudige ingreep en kan een wereld van verschil maken voor mensen die last hebben van een slappe en overhangende buik, daar hoeft niemand zich voor te schamen”.

 

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij een buikwandcorrectie wordt overtollige huid en een teveel aan vet bij de buik weg gehaald, zodat de buik weer strakker wordt.

 

Wat is de oorzaak van een slappe buikwand?

De buikhuid kan verslappen door veroudering, fors gewichtsverlies, bijvoorbeeld na een maagverkleining, of na een zwangerschap. Dit zorgt voor een huidoverschot. De huid veert niet meer terug en een slappe buik, een vetschort of een hangbuik ontstaat.

Figuur 1

Voor de operatie teken ik uw buik af volgens dit patroon.


Figuur 2

Als de rechte buikspieren onderling van elkaar wijken, worden deze met extra verstevigende hechtingen weer naar elkaar toegebracht (ofwel reven van de buikspieren).


Figuur 3

De maximale hoeveelheid huid die weggenomen kan worden wordt nogmaals bepaalt, waarna de huid wordt gesloten en de navel zijn positie in de buikhuid weer terug krijgt.


Figuur 4

De plek van de littekens aan de onderzijde en rondom de navel. Het litteken aan de onderzijde is zo laag mogelijk, zodat deze in de onderbroek lijn zoveel mogelijk wegvalt.