mini-Buikwandcorrectie

Heb jij last van huidoverschot of vetophoping onder je navel? Is je buikhuid opgerekt en heb je daardoor een slappe huid? Wellicht omdat je veel bent afgevallen of omdat je recent bevallen bent. Wat je situatie ook is, een afhangende buik kan je behoorlijk in de weg zitten. Het is niet enkel een esthetisch probleem, maar kan ook huidirritaties veroorzaken. Bij een beperkt overschot aan buikhuid kan een mini-buikwandcorrectie, ook wel mini-abdominoplastiek genoemd, een oplossing zijn. 

 

De mini-buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer 1 uur. Via een kleine incisie verwijder ik de overtollige huid onder je navel en eventuele vetophopingen. Daarna span ik de overige huid weer strak. Als je last hebt van striae, probeer ik dit ook zoveel mogelijk weg te halen. 

 

Litteken mini-buikwandcorrectie

Je navel, buikspieren en het gebied boven je navel worden tijdens deze ingreep niet behandeld. Omdat je navel niet wordt verplaatst komt er dus ook geen litteken onder je navel, maar onder je bikinilijn, mooi verstopt achter je ondergoed. Indien gewenst kan ik tijdens je operatie ook een liposuctie uitvoeren, en overtollig vet verwijderen om zo je lichaamscontouren nog meer te accentueren. Een mini-buikwandcorrectie kan alleen plaatsvinden wanneer je een beperkte hoeveelheid afhangende huid hebt. Ik adviseer je graag op basis van je persoonlijke situatie.

 

Consult mini-buikwandcorrectie

Interesse in een mini-buikwandcorrectie? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een mini-buikwandcorrectie inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De mini-buikwandcorrectie voer ik uit in de Bergman Kliniek


 

Meer over de operatie ...