Borstlift

Zijn je borsten slap geworden, vanwege zwangerschap, gewichtsverlies of simpelweg vanwege je leeftijd? Met een borstlift kan dit rechtgezet worden. Door middel van een borstlift verhogen we veilig en eenvoudig je boezem. Bij een borstlift verwijder ik vooral huid en weinig tot geen borstklierweefsel. Het voornaamste doel van een borstlift is het verbeteren van de vorm en positie van je borsten.

 

Ingreep borstlift

Bij een borstlift haal ik het overschot aan huid weg, en verplaats ik je tepel en borstklierweefsel naar boven. Deze ingreep vindt plaats onder volledige narcose en duurt ongeveer anderhalf uur. Ik verplaats je tepel en verwijder je overtollige huid via een incisie rond je tepel. Waar ik de incisie maak is afhankelijk van de mate waarin je borsten hangen. Tijdens de operatie plaats ik een dun slangetje in je borsten, dit wordt ook wel een drain genoemd. Deze drain zorgt ervoor dat het wondvocht goed wordt afgevoerd. Als het nodig is, kan ik ook de vorm van je tepel corrigeren. 

 

Meer volume borsten

Wil je meer volume? Dan kunnen we de borstlift combineren met een borstvergroting. Hierbij kun je kiezen voor een borstvergroting met implantaten of met lichaamseigen vet (lipofilling). Een borstlift kan tevens gecombineerd worden met een borstverkleining. 

 

Consult borstlift

Interesse in een borstlift? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem mijn tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een borstlift inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De borstlift voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken.