Onderooglidcorrectie

Heeft u vragen over een onderooglidcorrectie of overweegt u op termijn een ingreep? Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis voer ik regelmatig onderooglidcorrecties uit. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren.

 

Wat is een onderooglidcorrectie?

Grote wallen onder de ogen geven een vermoeid uiterlijk en sombere blik. Bij een onderooglidcorrectie worden wallen en overtollige huid rondom de ogen weggenomen, zodat de ogen een frissere en jeugdiger uitstraling krijgen.

 

Wat is de oorzaak?

Naarmate u ouder wordt, wordt de huid van het onderooglid en onder de ogen minder elastisch. Daardoor verslapt de huid en zakken het onderooglid en de huid onder de ogen uit. Door vochtophoping onder de verslapte huid kunnen wallen versterkt worden. Dit is vaak in de ochtend erger dan in de avond. Als de spieren onder het oog ook verslappen kan het oogbolvet naar voren komen. Dit is dan zichtbaar als een verdikking; de wallen worden extra benadrukt.

 

Wat zijn de klachten?

De meeste mensen die bij mij komen voor een onderooglidcorrectie doen dat omdat ze zich storen aan wallen onder de ogen. Ze willen graag af van hun vermoeide, sombere of boze blik. De wens tot een onderooglidcorrectie is daarom meestal vanwege cosmetische bezwaren, in tegenstelling tot een bovenooglidcorrectie die ook medisch van aard kan zijn.