Herstel na onderooglidcorrectie

Na de ingreep

Na de onderooglidcorrectie kunt u rustig bijkomen, terwijl de onderoogleden gekoeld worden om zwelling en bloeduitstorting tegen te gaan. Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. Zorgt u dus dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Als u klaar bent om naar huis te gaan, krijgt u een poli afspraak voor de week erop mee. De hechtdraadjes worden dan weer verwijderd.

 

Herstel

Na de ingreep zijn de oogleden dik, blauw en gezwollen. Dit is normaal en het ergste trekt over het algemeen binnen een week weg. Houd er wel rekening mee dat de onderoogleden enkele maanden enigszins gezwollen blijven. Pijnstillers, zoals paracetamol, zijn meestal alleen de eerste dag nodig. Tegen de zwelling kunt u de oogleden thuis koelen.

 

De dag na de operatie mag u weer douchen. De hechtpleisters blijven gewoon zitten als u ze voorzichtig droog maakt. Het is belangrijk dat u de eerste week niet te veel bukt of zwaar tilt. Dit doet de druk op de ogen toenemen, en kan het herstel vertragen. Ook sporten en zware lichamelijke arbeid raad ik af. Om te voorkomen dat u uw oogleden dicht knijpt bij fel licht, adviseer ik om de eerste paar dagen een zonnebril te dragen.

 

Nadat de hechtingen verwijderd zijn, mag u het litteken voorzichtig insmeren met (vaseline) zalf of crème om het soepel te houden. Make-up mag u weer gebruiken als de huid genezen is. Na ongeveer zes maanden kan het eindresultaat worden beoordeeld