Borstprothese vervangen of verwijderen (zn incl borstlift)

Door de jaren heen kunnen je borsten veranderen. Net als bij natuurlijke borsten wordt ook de huid rondom protheses met de jaren slapper, bijvoorbeeld door zwangerschap of gewichtstoename of -verlies. Ook kunnen protheses, afhankelijk van de methode waarop ze geplaatst zijn, gaan verschuiven of zorgen voor andere complicaties. En je smaak kan natuurlijk ook veranderen, wellicht wil je een andere cupmaat of je implantaten volledig laten verwijderen. Wat je situatie ook is, als je je borstimplantaten wil laten vervangen of verwijderen, ben je bij mij aan het juiste adres. 

 

Prothese vervangen

Heb je in het verleden een borstvergroting gehad met borstimplantaten, en wil je om wat voor reden dan ook je oude protheses laten vervangen? Bijvoorbeeld omdat je huid slapper is geworden na je zwangerschap, omdat je veel bent afgevallen of aangekomen, of omdat je last hebt van complicaties? Bij een prothesewissel vervang ik je oude protheses, die geplaatst zijn voor een borstvergroting of borstreconstructie, door nieuwe borstimplantaten. 

 

Ik kan je oude implantaten vervangen door nieuwe implantaten van hetzelfde volume of een aangepast volume. Als je borsten erg verslapt zijn, kunnen we ook kiezen voor een prothesewissel inclusief een borstlift of lipofilling. Zo krijgen je borsten weer een mooie stevige vorm. Een prothesewissel duurt ongeveer een uur, en vindt plaats onder volledige narcose. Meestal voer ik de prothesewissel uit via een incisie van 4 of 5 centimeter in de natuurlijke plooi onder de borst.

 

Prothese verwijderen

Ben je ontevreden met je protheses, ondervind je klachten, of wil je gewoonweg geen borstimplantaten meer hebben? Dan kan ik je implantaten definitief verwijderen zonder nieuwe implantaten terug te plaatsen. Dit wordt ook wel explantatie genoemd. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur, en vindt plaats onder volledige narcose. Via de borstplooi verwijder ik het implantaat en eventueel het verharde kapsel. 

 

Borstcorrectie

Het verwijderen van je implantaten kan een invloed hebben op de vorm en het volume van je borsten. Indien je een correctie wenst van eventuele uitgezakte borsten, kunnen we hele mooie resultaten bereiken met een borstlift of lipofilling. Met een borstlift kan ik eventuele opgerekte huid corrigeren, en verslapt weefsel naar boven plaatsen. En met lipofilling kan ik je borsten mooi in model brengen met je lichaamseigen vet.

 

Consult prothese verwijderen

Interesse in een prothesevervanging of protheseverwijdering? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een prothesewissel of prothese verwijdering inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

CHIRURGISCHE BIJSLUITER 'SILICONEN BORST-IMPLANTATEN' 

Wilt u nog meer medische informatie over onder meer het inbrengen van een siliconen borstprothese? Lees dan de chirurgische bijsluiter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Voordat u de borstvergroting ondergaat, moet u deze van tevoren goed doorlezen en ondertekenen voor akkoord. U vindt de chirugische bijsluiter op de website van de NVPC. In de bijlage hieronder is de chirurgische bijsluiter toegevoegd en zie link voor extra uitleg over ALCL & ASIA. 

 

Consult boeken

De prothesewissel of prothese verwijdering voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken.


 


Download: Chirurgische bijsluiter siliconen borst implantaten, 2021 versie 4.2 (PDF)