Littekencorrectie

Last van een ongewenst opvallend litteken? Littekens kunnen soms duidelijk zichtbaar blijven. Misschien heb je wel huidbeschadiging opgelopen als gevolg van een ongeval of operatie, of vanwege een huidziekte. Afhankelijk van de grootte en diepte van je litteken kan een litteken klachten veroorzaken. Zo kun je last hebben van pijn, gevoeligheid en bewegingsbeperking. 

 

Maar ook voor je zelfvertrouwen kan een litteken een flinke knauw zijn. Daarnaast kunnen sommige littekens dik worden (hypertrofisch) of ontstaat er wild vlees (keloïd). Wat je situatie ook is, plastische chirurgie kan een goede oplossing zijn voor je litteken. Met behulp van een littekencorrectie verminder, verklein of verplaats ik het littekenweefsel. Zo wordt je litteken minder opvallend. 

 

Ingreep littekencorrectie

Bij een littekencorrectie is mijn voornaamste doel om de vorm van je litteken te verbeteren. De operatie duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Bij kleine ingrepen voer ik een littekencorrectie uit onder plaatselijke verdoving, bij een grote ingreep gebeurt de operatie onder volledige narcose. Tijdens de operatie maak ik een incisie met een mesje, en verwijder ik je litteken. Vervolgens verbind ik de huidranden weer met elkaar en hecht ik de wond met een dun hechtdraadje. Dit laat een nieuw litteken achter, dat veel minder opvallend is.

 

Consult littekencorrectie

Interesse in een littekencorrectie? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat de littekencorrectie inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend.

Meer over de operatie ...