Kijkoperatie (arthroscopie) pols

Heeft u vragen over een kijkoperatie van de pols? Als plastisch chirurg en handchirurg in het Diakonessenhuis voer ik geregeld een kijkoperatie van de pols uit. Handchirurgie is mijn specialisme. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren. 

 

Wat is een kijkoperatie van de pols?

Een kijkoperatie is een operatie waarbij de chirurg met een kleine camera kan kijken in de gewrichtsruimten van de pols. Via kleine insteekgaatjes kan de pols van binnen goed bekeken worden. Zo kunnen afwijkingen in de pols vastgesteld worden. 

 

Wanneer is een kijkoperatie in de pols nodig?

Een kijkoperatie in de pols voer ik met name uit als uitgebreid röntgenonderzoek niets heeft opgeleverd. De kijkoperatie is dan van diagnostische waarde, om te kijken wat er in de pols aan de hand is en de oorzaak van uw polsklachten vast te stellen

Hoewel een kijkoperatie ook therapeutisch ingezet kan worden om afwijkingen in de pols te herstellen, geef ik zelf bij hersteloperaties de voorkeur aan een ‘gewone’ open operatie. Dat geeft een beter zicht en meer ruimte om iets beter te herstellen dan via de kleine kijkinstrumenten.