Liposuctie

Last van vetophopingen? Voelt je lichaam uit verhouding? Soms is vet zo hardnekkig dat het niet verdwijnt met sporten en lijnen. Als je last hebt van hardnekkige vetophopingen in bijvoorbeeld je buik, billen of dijen, kan het heel lastig zijn dit weg te krijgen. 

 

Liposuctie, ook wel liposculptuur genoemd, kan dan een goede oplossing zijn. Met liposuctie zuigen we het overtollig vet (lipo) weg uit je buik, billen en dijen, maar bijvoorbeeld ook uit je armen, hals en schaamstreek. Mijn doel bij liposuctie is niet enkel het weghalen van je vet, maar vooral ook je lichaam een mooie vorm geven. Daarom wordt liposuctie ook wel liposculptuur genoemd. We brengen de contouren van jouw lichaam weer mooi in verhouding. 

 

Ingreep liposculptuur

Een liposuctie kan plaatsvinden onder plaatselijke of algehele narcose, en duurt tussen de 45 en 90 minuten. Bij een liposuctie teken ik eerst de te behandelen lichaamsdelen zorgvuldig af. Daarna maak ik kleine onopvallende sneetjes in je huid, en zuig ik met behulp van smalle buisjes het vet weg rond je buik, heupen, benen of een ander lichaamsdeel. Dit vet wordt definitief verwijderd en komt dus niet meer terug. Liposuctie kan op heel veel lichaamsdelen worden toegepast. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik en benen, maar liposuctie is ook mogelijk voor bijvoorbeeld je onderkin, bovenarmen, oksels en schaamstreek. 

 

Consult liposuctie

Interesse in liposuctie? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat liposuctie inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De liposuctie voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken. 

Meer over de operatie ...