Borstvergroting lipofilling

Wil je vollere borsten maar wil je geen protheses? Dan kun je kiezen voor lipofilling met eigen vetweefsel. Lipofilling is de meest natuurlijke vorm van borstvergroting. Bij lipofilling wordt lichaamsvet weggenomen uit bijvoorbeeld je buik, heupen of benen en teruggeplaatst in je borsten. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat: de borsten zijn zacht en bewegen op een natuurlijke manier mee. 

 

Duurzaam

Daarnaast geeft het ook een duurzaam resultaat. En omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet, is de ingreep zeer veilig. Lipofilling is vooral geschikt voor vrouwen die maximaal één of twee cupmaten groter wensen. 

 

Een lipofilling verloopt in twee fases, en vindt doorgaans plaats onder algehele narcose. De operatie duurt ongeveer 90 minuten. Eerst wordt het vetweefsel voor de lipofilling op een andere plek in je lichaam weggezogen, uit bijvoorbeeld je buik, flanken, heupen of bovenbenen. 

 

Lipoharvesting

Het wegzuigen van het vet doe ik door middel van lipo-harvesting. Deze techniek lijkt op liposuctie maar is veel subtieler en laat de vetcellen in leven. De tweede fase is het inspuiten van de afgenomen vetcellen in je borsten. Hiervoor worden de afgenomen vetcellen eerst gecentrifugeerd. Vervolgens filteren we de beste cellen eruit, om daarna gelijkmatig te injecteren in je borsten via kleine injectieopeningen. Dit doe ik met een zeer dunne canule op van tevoren gemarkeerde gebieden. Tenslotte hecht ik zorgvuldig de injectieopeningen weer dicht.

 

Interesse in een lipofilling? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een lipofilling inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De lipofilling voer ik uit in de Bergman Kliniek

Meer over de operatie ...