Wenkbrauwlift

Heeft u vragen over een wenkbrauwlift of overweegt u op termijn een ingreep? Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis behandel ik veelvuldig mensen met een wenkbrauwlift. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren. 

 

Wat is een wenkbrauwlift?

Bij een wenkbrauwlift halen we een reepje huid weg boven de wenkbrauw, waardoor we de wenkbrauw omhoogtrekken. U krijgt hierdoor een uitgeruste en frissere blik.

 

Wat zijn de klachten?

Een vermoeid uiterlijk, een boze blik en druk op de ogen zijn veelgehoorde klachten van mensen die een wenkbrauwlift overwegen. U kunt het gevoel hebben dat u het voorhoofd en de wenkbrauwen voortdurend omhoog moet trekken. Dat geeft een zwaar of vermoeid gevoel van de ogen of het voorhoofd en kan tot hoofdpijn leiden. 

 

Wat is de oorzaak?

Wenkbrauwen kunnen gaan hangen onder invloed van de zwaartekracht in combinatie met verslapping van de huid door ouderdom. Soms staan wenkbrauwen van oorsprong al lager dan gebruikelijk en wordt dat versterkt door ouder worden. Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van uw klachten vast te stellen. Worden uw klachten inderdaad veroorzaakt door een te lage positie van de wenkbrauw, of komen de klachten eerder door een huidoverschot van de bovenoogleden? 

 

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid uw verwachtingen en wensen. Vervolgens zal ik uw ogen bekijken en de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een goed beeld wat een wenkbrauwlift voor u kan betekenen en zorgen we samen dat het optimale resultaat bereikt wordt. Ik vind het belangrijk goed te kijken naar de ogen en het gebied rondom de ogen, omdat soms beter een andere ingreep kan worden gedaan, zoals een bovenooglidcorrectie of een voorhoofdslift. En soms is voor een beter resultaat een combinatie van wenkbrauwlift en een ooglidcorrectie het meest geschikt. Samen met u bespreek ik de voor- en nadelen. Aarzelt u niet om tijdens het gesprek vragen te stellen.