Schaamlipcorrectie

Stoor je je aan de vorm of grootte van je binnenste of buitenste schaamlippen? Voelt je vagina uit balans? Behalve dat je je schaamlippen zelf misschien niet mooi vindt en je je er onzeker over voelt, kun je er ook flink last van ondervinden. Misschien heb je wel pijn tijdens het vrijen. Of heb je last van je schaamlippen tijdens het sporten, bijvoorbeeld bij het fietsen of paardrijden. 

 

Schaamlippen die zichtbaar zijn in strakke kleding kunnen ook heel vervelend zijn. Daarnaast hebben sommige vrouwen ook last op hygiënisch vlak, bijvoorbeeld door het opstapelen van vocht of vuil. Een schaamlipcorrectie, ook wel labiaplastiek genoemd, kan dan een oplossing zijn. 

 

Ingreep labiaplastiek

Een schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige en veelvoorkomende ingreep, en duurt ongeveer een half uur. Afhankelijk van de vorm van je schaamlippen teken ik vooraf nauwkeurig af waar en hoeveel huidoverschot ik weg ga nemen. Onder plaatselijke of algehele verdoving verwijder ik vervolgens de overtollige huid van je binnenste of buitenste schaamlippen. Daarna brand ik de bloedvaatjes dicht, en hecht ik de wond met oplosbare hechtingen die niet verwijderd hoeven te worden. Over het algemeen is het litteken na genezing van je wond nauwelijks of niet meer zichtbaar.  

 

Consult schaamlipcorrectie

Interesse in een schaamlipcorrectie? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat de schaamlipcorrectie inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De schaamlipcorrectie voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken.

Meer over de operatie ...