Mommy makeover

Moeder worden is een van de mooiste dingen op aarde. Maar het kan ook sporen achterlaten. Merk je dat je lichaam flink veranderd is na je zwangerschap? Zijn je borsten gaan hangen, of zijn ze minder vol? Is je buik verslapt, of heb je last van overtollige huid onder je navel? Dan kan een Mommy Make-over een uitweg zijn. 

 

Borstcorrectie en buikwandcorrectie

Een Mommy Make-over is een combinatie van een borstcorrectie en een buikwandcorrectie tijdens 1 operatie. Het grote voordeel van een Mommy Make-over is dat meerdere ingrepen gecombineerd worden in één operatie, waardoor je ook maar één herstelperiode hebt.

 

Een Mommy Make-over is echt maatwerk. Samen met jou kijk ik wat voor jouw lichaam de meest geschikte combinatie van ingrepen is. Naast een buikwandcorrectie, voeren we een borstcorrectie uit. Hierbij kun je kiezen uit een borstvergroting (met implantaten of lichaamseigen vet), een borstlift of een borstlift met vergroting. 

 

Litteken na operatie

De Mommy Make-over vindt plaats onder algehele narcose. Eerst voer ik de buikwandcorrectie uit, deze duurt gemiddeld 1,5 uur. Tijdens de buikwandcorrectie verwijder ik onderhuids vet en overtollige huid. Ik probeer het litteken goed te verbergen onder je bikinilijn. Als je navel moet worden verplaatst, komt er ook een litteken rondom je navel. 

 

Na de buikwandcorrectie voer ik de door jou gekozen borstcorrectie uit. Zijn je borsten gaan hangen of hebben ze aan volume verloren na je zwangerschap? Dan is een borstvergroting een mogelijkheid. Je kunt hierbij kiezen uit een borstvergroting met implantaten of met lichaamseigen vet (lipofilling). Kies je voor een borstvergrotingsoperatie met implantaten? Deze ingreep duurt ongeveer een uur. Via een sneetje breng ik het borstimplantaat in onder je borstklier ofwel gedeeltelijk onder je borstspier. Daarna maak ik het sneetje weer zorgvuldig dicht. 

 

Lipofilling

Kies je voor een borstvergroting met lichaamseigen vet? De zogenaamde lipofilling verloopt in twee fases, en duurt ongeveer 90 minuten. Eerst wordt het vetweefsel voor de lipofilling op een andere plek in je lichaam weggezogen, door middel van lipo-harvesting. Deze techniek lijkt op liposuctie maar is veel subtieler en laat de vetcellen in leven. 

 

De tweede fase is het inspuiten van de afgenomen vetcellen in je borsten. Hiervoor centrifugeren we de afgenomen vetcellen. Vervolgens filteren we de beste cellen eruit, om ze daarna gelijkmatig te injecteren in je borsten via kleine injectieopeningen. Dit doe ik met een zeer dunne canule op van tevoren gemarkeerde gebieden. Tenslotte hecht ik zorgvuldig de injectieopeningen.

 

Borstlift

Zijn je borsten erg verslapt? Dan is een borstlift een goede optie. Deze vindt plaats onder volledige narcose en duurt ongeveer anderhalf uur. Ik verplaats je tepel en verwijder je overtollige huid via een incisie rond je tepel. Waar ik de incisie maak is afhankelijk van de mate waarin je borsten hangen. Tijdens de operatie plaats ik een dun slangetje in je borsten die ervoor zorgt dat het wondvocht goed wordt afgevoerd. 

 

Na de Mommy Make-over moet je één nacht in de kliniek blijven. Zodra we tevreden zijn over je herstel en conditie, mag je naar huis. 

 

Consult Mommy Make-over

Interesse in een Mommy Make-over? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een Mommy Make-over inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Consult boeken

De Mommy Make-over voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken. 

Meer over de operatie ...