Radiaal Tunnel Syndroom

Heeft u vragen over het radiaal tunnel syndroom? Als plastisch chirurg en handchirurg in het Diakonessenhuis behandel ik geregeld mensen met een beknelde armzenuw. Handchirurgie is mijn specialisme. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren. 

 

Wat is het radiaal tunnel syndroom?

Bij radiaal tunnel syndroom is er sprake van een irritatie van een zenuw in de onderarm. Het betreft een tak van de nervus radialis, een grote armzenuw. De irritatie kan pijnklachten geven aan de bovenzijde van de onderarm. 

 

Wat is de oorzaak?

De beknelling van de zenuw kan veroorzaakt worden door peesachtige bindweefselverdikkingen of scherpe randjes van bepaalde spieren en bloedvaten. Overbelasting kan een rol spelen. Zo raakt de zenuw vaker bekneld bij mensen met een bepaald beroep dat herhalende bewegingen vraagt, zoals bij kappers.

 

Wat zijn de klachten?

Als u last heeft van het radiaal tunnel syndroom, heeft u vage pijnklachten in het bovenste deel van de onderarm. Ook kunt u last hebben van krachtsverlies in de onderarm.

 

Diagnose

Samen bespreken we de ernst van uw klachten en ik zal uw pols zorgvuldig onderzoeken. Uw klachtenpatroon en lichamelijk onderzoek geven vaak al een vermoeden van het radiaal tunnel syndroom. Soms laat ik aanvullend een MRI-scan maken.