Borstvergroting prothese

Niet (meer) tevreden over je borsten? Zijn ze aan de kleine kant of niet even groot? Zijn ze na gewichtsverlies of een zwangerschap niet meer zo stevig als je zou willen? Of voelen ze niet in verhouding met de rest van je lichaam? Een borstvergroting met prothese kan je boezem weer mooi in balans brengen. 

 

Protheses plaatsen

Bij een borstvergroting met prothese wordt er een prothese onder je eigen borsten geplaatst. Hierdoor worden je borsten voller en steviger. Ik let hierbij niet enkel op het volume van je borsten, maar ook op vormverbetering. Door de stevigheid van de prothese kunnen we je decolleté optimaal vormen. Ik houd bij een borstvergroting met prothese rekening met jouw maten en verhoudingen, en met je persoonlijke wensen. 

 

In een consult voorafgaand aan de operatie bekijk ik samen met jou wat je precies wilt en welke vorm daar het beste bij past. Afhankelijk van de vorm van je borsten adviseer ik je over de juiste prothese voor jou: dat kan een ronde prothese zijn, of een prothese in de vorm van een druppel, de zogenaamde anatomische prothese. 

 

Subglandulair of dual plane

Ook kijk ik hoe we de prothese het beste kunnen plaatsen, onder je borstklier (subglandulair) of deels onder je borstspier en je borstklier (dual plane). Dit is vooral afhankelijk van jouw lichaam. De borstvergrotingsoperatie duurt ongeveer een uur. Tijdens de operatie maak ik een klein sneetje in de borstplooi. Via dit sneetje breng ik het implantaat in onder de borstklier ofwel gedeeltelijk onder de borstspier. Daarna maak ik het sneetje weer zorgvuldig dicht.

 

Interesse in een borstvergroting met prothesen? Tijdens een eerste consult informeer ik je graag over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ik neem de tijd om te luisteren naar je wensen, rustig uit te leggen wat een borstvergroting met prothesen inhoudt en al je praktische vragen te beantwoorden. We bespreken niet alleen de ingreep, maar ook welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Elke consultatie gebeurt in een ongedwongen sfeer en is volledig vrijblijvend. Je krijgt van mij altijd een eerlijk advies over de behandeling. 

 

Chirurgische bijsluiter 'siliconen borst-implantaten' 

Wilt u nog meer medische informatie over onder meer het inbrengen van een siliconen borstprothese? Lees dan de chirurgische bijsluiter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Voordat u de borstvergroting ondergaat, moet u deze van tevoren goed doorlezen en ondertekenen voor akkoord. U vindt de chirugische bijsluiter op de website van de NVPC. In de bijlage hieronder is de chirurgische bijsluiter toegevoegd en zie link voor extra uitleg over ALCL & ASIA. 

 

Consult boeken

De borstvergroting met prothesen voer ik uit in het Diakonessenhuis (locatie Utrecht, Zeist en Doorn), en bij Bey Clinics, by Bergman (locatie Utrecht). Je kunt op beide locaties een consult met me boeken.


Download: Chirurgische bijsluiter siliconen borst implantaten, 2021 versie 4.2 (PDF)