Herstel na verwijderen xanthelasmata

Na de ingreep

Als de xanthelasmata verwijderd zijn, kunt u in een andere ruimte rustig bijkomen, terwijl de ogen gekoeld worden om zwelling en bloeduitstorting tegen te gaan. Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. Zorgt u dus dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Als u klaar bent om naar huis te gaan, krijgt u een poli afspraak voor de week erop mee. De hechtdraadjes worden dan weer verwijderd. 

 

Herstel

Het is normaal dat de ogen na de ingreep wat dik, blauw en gezwollen zijn. Dit trekt over het algemeen binnen een week weg. Na die eerste week kunt u weer goed onder de mensen komen zonder dat er veel zichtbaar is. Pijnstillers, zoals paracetamol, zijn meestal alleen de eerste dag nodig.

 

U mag de dag na de operatie douchen. Wanneer u de hechtpleisters droogdept, blijven deze goed zitten.

 

Het is belangrijk dat u de eerste week niet te veel bukt of zwaar tilt. Ook sporten en zware lichamelijke arbeid raad ik af. Het kan plezierig zijn om de eerste paar dagen een zonnebril te dragen. Hiermee voorkomt u dat u uw oogleden bij fel licht dicht knijpt. 

Nadat de hechtingen verwijderd zijn, mag u het litteken voorzichtig insmeren met (vaseline) zalf of crème om het soepel te houden. Make-up mag u weer gebruiken als de huid genezen is. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat worden beoordeeld.